טו בשבט ויער אורנים |
  hebrew

רשימת החברים
הצטרף לרשימת החברים בכדי להתעדכן בחדשות, ארועים ותאריכי טיולים ומפגשים. בהצטרפותך הינך מאשר את הסכמתך לכל סעיפי התקנון.

הסר אותי מרשימת התפוצה


       הגולן        גליל עליון        גליל וסובב כנרת        גליל מערבי        הכרמל        השרון        מישור החוף        הרי ירושלים        מדבר יהודה        הנגב        הערבה        הרי אילת                פרחים ואגדות        גיפים ואגדות        ישראל בוידאו
 

אתרים חשובים

אוצר תרבות

אתר הקישורים של יאיר טיולים

אתר הקישורים של יאיר טיולים


דיונה

טו בשבט ויער אורנים

 

לכבוד ט"ו בשבט נצא לטיול קסום בין ירוק ללבן, בין יער אורנים לשקדיות, בין מעיינות עתיקים למצודות צלבניות, בין עלילות גבורה לאגדות פרחים. פיקניק משותף גדול לכל החברים יחד, מסלול משפחתי קליל ומסלול אתגרי לבעלי כושר קרבי...

פורסם בקפה דה מרקר  31/1/2009

 

טו בשבט  

 

ט"ו בשבט הוא חג האהבה שבין האדם למולדתו, החיבור שבין האדם ואדמתו, הגאווה בפרי העץ שנטע עבור משפחתו,  היופי וההוד שבטבע, עד התרוממות הרוח, עד הרגשה של קדושה. למאמינים חג זה הינו ביטוי ארצי לקיומו של האל ודרישת שלום ישירה ממנו. לנו החילוניים, ט"ו בשבט מבטא את הקשר לארצנו, המשך לתקופת התנ"ך בה גרנו כאן תחת גפננו ותאנתנו.

 

מה שמעניין שחג זה לא מופיע כלל בתנ"ך. רק לאחר חורבן בית המקדש וצאתנו לגלות הומצא חג זה כמסורת וקשר למה שאבד. גם המנהג לאכול פירות יבשים דווקא נועד על מנת לאפשר יבוא פירות ארץ ישראל לארצות הגולה בשיירות גמלים איטיות.

 

לאחר כאלפיים שנה, עת התחלנו לבנות את הארץ קיבל החג פנים חדשות, לא עוד געגועים לארץ רחוקה אלא חג הנטיעות. כולנו זוכרים איך בחג זה היינו יוצאים כל הכיתה ליערות עם השיר "כך הולכים השותלים", כובע טמבל ושתיל רענן, חופרים בידיים קטנטנות ומסדרים גומה יפה מסביב. הסנטימנטלים בינינו חוזרים לפעמים לאותו העץ אותו נטענו אז בתקופת בית הספר היסודי.

 

כשבאתי לתכנן את טיול ט"ו בשבט עבורכם בחרתי מיד בהרי ירושלים בשל שפע השקדיות הפורחות עכשיו בלבן וורוד, ובשל המעיינות, העתיקות, היערות והנוף. הכנתי רשימה של אתרים פופולרים, אבל די מהר הובהר לי שכל עם ישראל יהיה שם בשבת זאת. חיפשתי מסלול יחודי לא מוכר אבל קל לגישה ולחניה, מאפשר פיקניק שקט בטבע שבסופו נתקבץ לשיר יחד משירי ארץ ישראל. בנוסף אתר הפיקניק אמור גם להיות נקודת יציאה למסלולים רגליים מעניינים. חרשתי את המפה. היה קשה. אז זהו, מצאתי חיוך

 

  איך מגיעים: כביש מס' 1 לירושלים, יוצאים מחלף אבו גוש, עולים מעבר לעין חמד עד לצומת לשכונה י"א ותראו אותנו בצל השקדיה הענקית על הדשא.


| טיולים בארץ || ישראל || טבע || יער || נוף

| עמוד ראשי | | אודותנו | | שאלות תשובות | | גלריית תמונות | | כתבו לנו |

socialBookmark
אדממה: מערכת ניהול תוכן, בניית אתרים