🌿 פותחים את עונת הטיולים הרטובים – וחוזרים לטייל כמו פעם!
המים זורמים, השמש מחייכת, והגולן בשיא תפארתו – זה הזמן לצאת שוב לשבילים, לטבע, ולחיבור האמיתי לארץ.
הצטרפו אלינו למסלול מרגש במורדות הערוצים המוצלים של נחל גובתא ונחל חזורי, בין בולדרים שחורים, נביעות קרות ונוף פראי שנשאר שלם ונקי – ממש כמו פעם. משם נמשיך אל נחל הבניאס, מהיפים והעוצמתיים שבנחלי הצפון, ונסיים את המסלול במקום המפגש שלו עם נהר הירדן – חיבור מרגש בין מים לארץ.
אם יתמזל מזלנו, אולי בדרך גם נפגוש בעצי דובדבן עמוסים בפרי… 🍒 (כבר הריר יורד? גם לנו.)
אבל הטיול הזה הוא לא רק מים ונוף. זה טיול אל הלב של הגולן, אל ההיסטוריה שלנו.
רמת הגולן שייכת לעם ישראל עוד מימי התנ"ך – כאן חיו שבט מנשה ומלכי ישראל, וכאן, בין מצוקי הבזלת הדרמטיים, נכתבו פרקים מהוללים של גבורה ונחישות.
גמלא, תל פאחר, תל סאקי, הר החרמון, עמק הבכא – שמות שהפכו לסמל ולשיר, לנחישות ולאהבה.
"פגז אחרון התפוצץ ושתק… ילדה בגדות יצאה ממקלט" – שורות שמזכירות לנו בדיוק למה אנחנו יוצאים לטייל.
כי הגולן הוא לא רק טבע – הוא סיפור, שורש, וזיכרון לאומי.
אז לכל החבר'ה הוותיקים, לאלו שהתגעגעו לריח של שביל ולתחושת הביחד –
בואו לנער את האבק, ולחגוג איתנו את אהבת הארץ, במיטבה.
הגולן קורא לנו 🙂
כיום נקרא המבצר על שם הגיבור התנ"כי נמרוד. השם הומצא על ידי הדרוזים, שהגיעו לאיזור זה לפני כ-150 שנה. היות והדרוזים לא ידעו למי לשייך המבצר העצום ומי בנה אותו, החליטו לתת לו את שמו של נמרוד, אחד מגיבורי האיסלאם. על פי המסורת הערבית, היה נמרוד היה נינו של נוח, גיבור מקראי וצייד מעולה.
יתוש ויתושה בלי בושה
האגדה מספרת על הצייד נמרוד כי אללה הענישו והחדיר יתוש לראשו, אשר העביר אותו על דעתו. פשעו של נמרוד היה כי התרברב שהוא יכול לגבור על כל החיות, ובקלות רבה ניצח אריה, נמר וחזיר בר שנשלחו להילחם בו. התכנסו כל החיות לאסיפת חירום. הציע היתוש שיטילו עליו להכניע את נמרוד. צחקו עליו כל החיות ואמרו: "אם האריה, הנמר וחזיר הבר נכנעו, אתה הקטן תצליח?". אך היתוש התעקש ודרש להילחם.
גייס היתוש את זוגתו היתושה, וביחד חדרו דרך האוזניים אל ראשו של נמרוד והתמקמו בתוך מוחו. 40 יום ו-40 לילה זימזמו היתושים במוחו של נמרוד ולא נתנו לו מנוחה. הצייד דחף ענפים דקים לאוזניו ודפק את ראשו בסלעים בניסיון להוציא את היתושים ממוחו, אך הם לא ויתרו. לבסוף השתגע נמרוד וביקש מאחד משומריו שיכרות את ראשו. השומר עשה כמצוותו והראש שורץ היתושים הושלך מהמבצר לעמק החולה. יש הטוענים כי זו הסיבה ליתושים ולקדחת שהיו בעמק.
אגדה דרוזית אחרת מספרת שבמקום זה נמרוד בנה בעצם את ארמונו, ומחלון הארמון נהג לשלוח יד ארוכה לשאוב מים מהבניאס. לשם נמרוד צורפה גם המילה קלעת, שפירושה בערבית מבצר. שמו הקדום יותר של המבצר היה קלעת א-צביבה, והוא מוזכר רבות החל מהמאה ה-13. פירושו: "המזנקת אלי ציד", או שמקורו במילה הערבית צביב שפירושה "מצוק", מילה התואמת את תיאורו של האיזור בו בנוי המבצר.
הרשמה לטיול ע"י הודעת וואטסאפ למספר 050-4314422 מני