
שייקספיר בחווה הסינית: מסע סוריאליסטי אל הזיכרון הישראלי
הצגה מאת ובבימויו של אודי בן סעדיה
על העלילה: המלט בלב הטראומה
המחזה נפתח במציאות המוכרת של ימי המגפה, כשעולם התרבות בישראל משותק לחלוטין. יודקה פלס, שחקן שייקספירי מוערך ובעל שם, מוצא את עצמו ספון בביתו כבר שנה שלמה, ללא במה וללא קהל. בתו, פזית פלס, יוצאת למסע נואש בניסיון להציל את רוחו של אביה ולמצוא לו מקום להופיע בו, אך מגלה שכל התיאטראות בארץ נעולים.
בייאושה, היא מוצאת פרצה בבירוקרטיה: המקום היחיד שנותר פתוח לפעילות הוא מועדון לנפגעי הלם קרב ממלחמת יום כיפור. המפגש בין השחקן השייקספירי הדרמטי לבין חבורת הלוחמים שהמלחמה מעולם לא עזבה אותם, יוצר מצג סוריאליסטי ומטלטל. במקום שבו הזיכרון הטראומטי פוגש את הטקסט הקלאסי, מיטשטשים הגבולות בין מציאות לדמיון.
מה אומרים המבקרים?
ההצגה זכתה לשבחים מקיר לקיר על האופן הרגיש שבו היא מטפלת בפוסט-טראומה הישראלית:
-
ד"ר דן ערב: "בימת התיאטרון הופכת לבר-מועדון המזמין את הקהל למפגש עם הזיכרון הטראומטי שלו… אירוע שכורך חוויה פוסט-טראומטית עם התרפקות נוסטלגית על תרבות ישראלית."
-
ירמי עמיר (רשת ב'): "קומדיה עצובה שמשלבת דמיון ומציאות ומספרת סיפור אנושי ונוגע ללב. סיפור על חיילים שעזבו את המלחמה, אבל המלחמה מעולם לא עזבה אותם."
-
עודד קוטלר: "מסכת מטורפת המשקפת את הפירוק והבלבול שאחז מאז בכולנו ולא מרפה… הצחוק שעולה מגרוננו בהצגה הוא גם זה שחונק את דמעותינו."
-
אמירה לם: "איזו הצגה כואבת רגישה ואנושית. ממש אהבנו… עומק ההכרות והטעם המשובח בשירים ובהיסטוריה הקצרה שלנו כאן."

| תפקיד | שם היוצר/ת |
| כתיבה ובימוי | אודי בן סעדיה |
| שחקנים | דורון צפריר, יהודה לזרוביץ, ניר ביקלס, נופר לוינגר |
| עיצוב תפאורה | מושיק יוסיפוב |
| מוזיקה | רון קליין |
| עיצוב תלבושות | נטשה מנטל |