הצטרפו לטיולים ואגדות בפייסבוק לתמונות ועדכונים
נצא לטיול מרתק למנזרי מדבר יהודה, נדבר על תופעת הנזירות בארץ ישראל מאז ועד היום, נתצפת על מנזר סט. ג'ורג' בואדי קלט, נבקר במנזר דיר חג'לה ומתצפית השומרוני הטוב נראה את מדבר יהודה וירושלים, נשמע על כת האיסיים ועל תופעת "מדבר בצל גשם".
מה גורם לאדם לעזוב את ביתו ומשפחתו ואפילו את ארצו, לבחור לחיות בפרישות ובדלות? ולא אדם אחד, אלא אלפי אנשים החליטו להיות נזירים. הנזיר אינו צריך לדאוג למזונו כי אלוהים יעשה זאת עבורו – "והעורבים מביאים לו לחם ובשר בבקר ולחם ובשר בערב ומן הנחל ישתה".
תופעת הנזירות החלה במאה הרביעית לספירה, קצת לאחר קבלת הנצרות כדת הרשמית של העולם על ידי הקיסר קוסטנטין. אנשים בכל העולם פרשו מהבלי העולם הזה ובחרו להקים גרסאות שונות של התנזרות, מהתבודדות מוחלטת, חיים בשתיקה, חיי קהילה קיבוצית (כן, כן, אצלנו – האיסיים) וצורות אחרות של התמסרות לאלוהים.
תנועת הנזירות התפשטה ממצרים ומאסיה הקטנה והגיעה גם לישראל עם נזירים מובילים כמו מרסבא וחריטון אשר הביאו בעקבותיהם אלפים רבים של נזירים. בתחילה התגוררו הנזירים במערות מדבר יהודה אך בהמשך ובעזרת תרומות הקימו לעצמם מנזרים בהרי המדבר. בתקופה הערבית נהרסו רוב המנזרים ומספרם הנזירים בארץ ירד עד מאוד. בהמשך שופצו חלק ממנזרים אלו אך מספר הנזירים בארץ ובעולם לא חזר לתקופת השיא של המאות הרביעית עד חמישית.
המקומות בהם נבקר: תצפית מנזר סנט ג'ורג', דיר חג'לה, קאסר-אל-יהוד, תצפית השומרוני הטוב
התמונות בדף זה הם של מנזרים שונים בהם נבקר ו/או נדבר עם נזירים.
הטיול מיועד לאוהבי ידע והיסטוריה, אגדות ולאוהבים לטייל בארצנו