שבת 22/1: טיול קל למנזרי מדבר יהודה וחג ההתגלות

לכל מי שלא היה בחג ההתגלות (אפיפניה) ביום ג' האחרון, הזדמנות נוספת בשבת הקרובה והפעם אפיפניה של העדה האריתראית

הצטרפו לקבוצת "מטיילים עם פזית" של טיולים ואגדות בפייסבוק לתמונות, עדכונים וחוויות

ישוע הוטבל לנצרות עי' יוחנן המטביל. אל מקום טבילה זה מגיעים אחת לשנה המאמינים מהעדות השונות בכדי לחדש את בריתם עם האל ולערוך טקסים.
בשבת 22.1.22, נצטרף לחוגגים האריתראים ביום חגם.

נבקר באתרים ותצפיות שובות עין ומלאות תובנה.
נבין מדוע יש מדבר ליד ירושלים?
מיהו ג'ורג' שעל שמו נקרא מנזר סנט ג'ורג שבנחל פרת?
מדוע במדבר יהודה ישנם מנזרים?
למה נבנה נבי מוסא?
טיול שהוא חוויה בלתי נשכחת
הטיול אינו מצריך הליכה מרובה ומתאים לכולם

סנט ג'ורג'

או מנזר חוזיבה הוא מנזר יווני אורתודוקסי הבנוי בצלע ערוץ נחל פרת במדבר יהודה, בקירוב בגובה פני הים, המצוי בשטחי C. ראשית ההתיישבות בו נעשתה על ידי חמישה נזירים סורים שלאחריהם, במאה החמישית נזיר בשם יוחנן מהעיר תבי התיישב במקום והקים מנזר מסוג קוינוביון. המנזר הורחב במהלך המאה השישית על ידי הנזיר גיאורגיוס מכוזיבא, שעל שמו נקרא המנזר. המנזר נהרס ונבנה מחדש מספר פעמים. הוא נהרס במהלך הכיבוש הפרסי, שוקם ונהרס מחדש על ידי הערבים. המבנה הקיים נבנה ברובו במהלך המאה ה-19. קומתו העליונה של המנזר היא מערה עתיקה, שסביבה נבנו שלוש כנסיות. הנזירים מאמינים כי זו המערה בה התגורר אליהו הנביא בהגיעו לנחל כרית, ובה ניזון מהלחם ומהמים שהביאו לו העורבים. כן מאמינים הנוצרים כי במערה זו בישר מלאך לסבו של ישויהויקים, כי אשתו חנה תלד את מרים הבתולה.

הפסגות שסביב למנזר מוקפות בצלבים מברזל, שהוצבו על ידי הנזירים בשנת 1967. כן מצויים בצוקים כוכי התבודדות בהם מתבודדים הנזירים.

בסוף 2011 התגוררו במנזר עשרה נזירים, תשעה מהם מיוון ואחד מסרביה. למנזר זיקה עמוקה למנזר דיר חג'לה שליד יריחו ואב המנזר של דיר חג'לה נחשב גם כאב המנזר של סנט ג'ורג'.

קאסר אל יהוד:

אתר הטבילה בירדן הוא מקום מיוחד ומקודש לנצרות. במקום זה הנהר זורם בערבות יריחו ויוצר חוט חיים בלב המדבר. צליינים נוצרים עולים לרגל לכאן לטבול בנהר, בדיוק כפי שיוחנן הטביל את ישוע לפי המסורת לפני כאלפיים שנים.

נבי מוסא

מסגד במדבר יהודה, כעשרה קילומטר דרומית ליריחו וכעשרים קילומטר מזרחית לירושלים. מזוהה במסורת המוסלמית כמקום שבו קבור משה או מקום תפילה ממנו ניתן לצפות על קברו (מקאם).

למי מיועד הטיול:
לאוהבי לכת בעלי תו ירוק בלבד (מחוסנים/מחלימים)
דרגת קושי:
קלה-בינונית
אורך בק"מ:
כ- 1-2 ק"מ
מחיר:
כולל אוטובוס צמוד כניסות וטיול מודרך רק 180 ש"ח.
מה נדרש:
מצב בריאותי טוב, נעלי הליכה סגורות, מי שתיה, כובע.
אוכל ושתיה:
אנא הביאו אוכל ושתיה לכל היום.
מדריך\ה:
יעל שרייבר מו"ד
הגעה עצמית:
המסלול אינו מעגלי ולכן לא ניתן.
לשאלות נוספות ועזרה בהרשמה:
פזית – 054-6672412 או משרד 03-6818776

להרשמה:

דמי ביטול:

עד שבוע לפני האירוע 20 ש"ח לאדם. בשבוע האירוע אין החזרים

הערות:

בהרשמתכם לטיול אתם מצהירים כי מצב בריאותכם תקין – מחובתכם לדווח על כל בעיה בריאותית
*המסלול נתון לשינויים על פי החלטת המדריך בשטח
* קיום הטיול מותנה במינימום משתתפים
למי מיועד הטיול:
לאוהבי לכת בעלי תו ירוק בלבד (מחוסנים/מחלימים)
דרגת קושי:
קלה-בינונית
אורך בק"מ:
כ- 1-2 ק"מ
מחיר:
כולל אוטובוס צמוד כניסות וטיול מודרך רק 180 ש"ח.
מה נדרש:
מצב בריאותי טוב, נעלי הליכה סגורות, מי שתיה, כובע.
אוכל ושתיה:
אנא הביאו אוכל ושתיה לכל היום.
מדריך\ה:
יעל שרייבר מו"ד
הגעה עצמית:
המסלול אינו מעגלי ולכן לא ניתן.
לשאלות נוספות ועזרה בהרשמה:
פזית – 054-6672412 או משרד 03-6818776