הצטרפו לקבוצת "מטיילים עם פזית" של טיולים ואגדות בפייסבוק לתמונות, עדכונים וחוויות
לאלבום תמונות מטיול דומה לחצו כאן
ב 18 למאי 1965 מסיים אלי כהן את דרכו בסוריה. אחרי יותר משלוש שנים של העברת מידע שערכו לא יסולא בפז, מידע שבין היתר בזכותו הצליחה מדינת ישראל לסכל את תוכנית ההטיה.
לקראת היום הקשה, נקדיש את טיולנו ל"שביל אלי כהן" ונלך בעקבותיו… שביל אלי כהן ברמת הגולן הינו שביל שלאורכו פזורות נקודות שהיוו ציוני דרך בפעילותו של אלי כהן בסוריה נתחיל בהר בנטל בתצפית על רמת הגולן וקונטרה, משם נמשיך לתחנה האחרונה – המשפחה, נעלה לכיוון פסל הבזלת שהציבו הפסל יובל לופן וגיל ברנר. הפסל הוא של נדיה הצעירה ושלושת ילדיה בחיקה, הילדים שלה ושל אלי. מביטים צפון מזרחה לתוך סוריה, לכיוון דמשק שרחוקה מכאן בסך הכל 75 קילומטרים. המבט הוא מבט של ציפייה, ציפייה להחזרת עצמותיו של אלי כהן לישראל. משם נמשיך למפקדה הסורית בה ביקר אלי כהן מספר פעמים לצורך קבלת אישור כניסה לשטחי רמת הגולן.
סעיף האישום התמקד בשהייתו של אלי כאזרח מדינת אויב בשטח הצבאי הסגור של מחנות אל-עאל (המחנות הגבוהים בערבית), שהיו ממש כאן בחורשה הסמוכה, והעברת מידע לאויב לגבי השטח הצבאי.
מפקדה סורית שלמה שפיקדה על כל הגולן עומדת כפי שהיא, נטושה ובלתי נגועה כמעט כפי שנעזבה על ידי המפקדים והחיילים הסוריים במהלך מלחמת ששת הימים.
מאחור, למרגלות גרם המדרגות ההרוס, נראה את שרידי הכביש הסורי המקורי. ציטוטים מספר משלי ותהלים בענייני תחבולות, סוד ומודיעין, מוטבעים על אבן הבזלת. גם סמל המוסד הישראלי מוטבע כאן, מעל האבן מנעול מפוסל שדרכו נראה מבנה המפקדה העצום.
משם נמשיך על קו התילים לאורך נקודות נוספות על השביל המיוחד שהוקדש לאיש שחירף את נפשו למען בטחון ישראל. נגיע לאזור מושב אלי-על ונרד לחמת גדר ועוד ככל שיספיק הזמן.