
הקטע הששים ואחד הוא מסע בארץ בראשית. מנחל ארדון מטפסים על כרבולת חרירים, שלוחה שנראית כמו כרבולת של תרנגול, ממנה יש תצפית מרהיבה לבקעת ארדון. המסלול עובר מעל לבקעת ארדון – הבקעה הדרומית- מזרחית של מכתש רמון,שכולה מאבן חול. יובליו של נחל חררים מתפתלים בה ויוצרים צורות מפוסלות באבן החול הצבעונית.
חלקו המזרחי של המכתש פרוס מתחתינו – ללא שום סימן היכר לציוויליזציה. ההליכה היא על הסכין – קו הגובה עד אשר יורדים דרך נחל מעוק לכוון נחל גלד. בנחל גלד צומחים עצי זקום מצרי, שזוהי תפוצתם הדרומית ביותר בארצנו. העץ מכונה גם תמר העבדים, כי פריו שימש כמזון לעבדים באפריקה. ברפואה העממית, פירותיו הבשלים יעילים בטיפול בעצירות ובתולעים וכן מפיקים מהם שמן המסייע לשרירים ופרקים כואבים.
במסלולנו, נעקוף את המפל שגובהו 40 מ' ונרד אל נחל נקרות. בסוף הירידה ישנו גב מים המכונה גב חולית, גב גדול שלרוב יבש – אפילו בחורף לא תמיד ניתן למצוא בו מים. הליכה מתונה בערוצו הרחב של נחל נקרות תוביל אותנו לסיום של יום מופלא.