הקטע החמישים ושבעה מוליך אותנו דרומה על רמת עבדת כאשר בקעת צין ומצוק הצינים לשמאלנו. העיר עבדת הקדומה ממוקמת על רמת עבדת והייתה חלק מדרך הבשמים הנבטית. הנבטים, בני שבטים שמקורם מחצי האי ערב, הפכו לסוחרים והתעשרו בעיקר מהסחר במור ולבונה.
בניגוד לעמים אחרים, הנבטים ידעו כיצד למצוא מים במדבר – ולבנות מערכות מים מתקדמות, ולכן במקום בו יש שרידי יישוב נבטי, ניתן למצוא גם שרידים של מתקנים חקלאיים כמו טרסות, תעלות סכרים באמצעותם היטו את מי התעלות ובורות מים.
נמשיך ונלך על ציר הנפט. נחלוף על מספר מורדות לכוון בקעת צין עד שנגיע לערוצו המדהים של נחל חווה ונרד אל גבי חווה – גבים עונתיים הקרים כל השנה. בנחל חווה נחפרו מערות גדולות שנועדו לשמש כמחסני אגירה לנפט – פרויקט סודי עליו הורה בן- גוריון, ושמעולם לא הושלם. קיומן של המערות נשמר כסוד צבאי שמור ביותר – עד שבמקרה מטייל באזור גילה את קיומן וסוד חפירתן נחשף לאחר מאמצים גדולים וחיפושים בארכיונים.
משם נמשיך ונעלה חזרה אל הרמה דרך סדקי חווה – סדקים אדירים בסלע המחורץ. נגיע אל שפת מכתש רמון, שהוא המכתש הגדול מכולם. נסיים בביקור במיצד מחמל – אחת מתחנות השמירה הנבטיות על דרך הבשמים שעלתה במעלה מחמל ממכתש רמון לכוון הנמל בעזה.