מחפורות הנחש הצמא

שתי מנהרות חפורות שנחפרו במקור כדי לאכסן נפט לשעת חירום כחלק מפרויקט קו צינור הנפט אילת-אשקלון. המנהרה הימנית, הקטנה מהשניים עומקה מספר מטרים בודדים, ובכניסתה מוצבת דלת פלדה כבדה היצוקה בבטון, ובתוכה מספר תאים חצובים בסלע אשר גם להם דלתות פלדה כבדות וריח נפט חריף נידף מהן.

המנהרה השמאלית חצובה הישר לתוך ההר ללא בניות מלאכותיות בפנים. כניסתה בגודל של רכב בערך, אך גובהה גדל בהדרגה לכ-50 מ׳ ובסופה לאחר כ-200 מ׳ היא נפתחת לשני חללים ענקיים בגודל של 50/50/50 מ׳ כל אחד. כדאי להשתמש בפנסים. הכניסה לרכב חסומה – אפשר להיכנס רגלית או באופניים.

יש הטוענים כי מאגורות נחש צמא לא נבנו עבור אחסנת נפט אלא לאחסנת אורניום שנתפס בזמנו במבצע צבאי של הקומנדו הימי והמוסד. תאוריה זאת מתבססת על כמה עובדות:

אחסון נפט לא מצריך דלתות מתכת כל כך עבות. ומה עם שמירה 24 שעות ודרך נורמלית לצרכי הגעה .רמפת לנחיתת מסוקים וגרירתם פנימה .ובמנהרה הקטנה פתח אחסון אורניום המגובה בדלת ברזל עם הרבה ברגים .למה אין שאריות של נפט על הרצפה בטח הביאו את המנקות עם מסיר שומנים . למאגרי נפט מאחסנים בבריכות רגילות כמו בגלילות לשעבר .נען.לוד.טבעון. אילת. אשקלון.אשדוד .ועוד למרות שקו קאצא עובר שם למה לא רואים את צינור חיבור קו הנפט למאגורה .הרי זה בשביל כיסוי תחת . פשוט המהנדסים לא לקחו בחשבון שמים מחלחלים בסלע קירטון ויוצרים סדקים רחבים ואז נטשו את המקום למישר ושם אוחסן האורניום לשימוש היעוד שלו.אבל כמו שציינתי למה שם כרו את המאגורה כי במרחק של 10 קמ יש 2 מפעלי פוספטים אורון וצין שמעבדים את חומרי הגלם ליצור חומר לשימוש אזרחי וצבאי בפרט שמהמפעלים מובאים הפוספטים לכור האטומי בדימונה .

סוג המערה: מערות אחסון חפורות
ציוד מיוחד: אין
הערות ואזהרות: המחפורות בסכנת קריסה! זהירות!
לשלב בטיול בסביבה עם: גבי חוה, אתר הסדקים בנגב, עין שרב, עין זיק