חינם ! שישי 21/3: שביל קליפות התפוזים נחום גוטמן – טיול נוסטלגי תל אביב

מסע נוסטלגי בעקבות הצייר והסופר נחום גוטמן בין סמטאות תל אביב של פעם:

נצא למסע קסום בזמן אל תל אביב של פעם, בעקבות אחד מאמניה הגדולים – נחום גוטמן. נתחיל במוזיאון גוטמן בנווה צדק, שם נחשף לציוריו המרהיבים המתארים את ימיה הראשונים של העיר. נצעד בשביל קליפות התפוזים המפורסם, נבקר בבית הספר לאמנות "בצלאל תל אביב" בו לימד, ונגלה את הפינות המסתתרות שהיוו השראה ליצירותיו.

נסייר ברחובות הציוריים של נווה צדק ושכונת אחוזת בית, שם צייר גוטמן את דמויות התקופה – הגמלים והגמלונים, המוכרים הערבים, והילדים המשחקים בחולות. נראה את בתי הקפה ההיסטוריים בהם נפגשו אמני התקופה, ונסיים בטיילת החוף – שם מוצב פסלו המפורסם "נערה עם מטריה", המשקיף אל הים שכה אהב לצייר.

סיור המשלב אמנות, נוסטלגיה וסיפורה המרתק של העיר העברית הראשונה, דרך עיניו של אמן שהיטיב לתעד את קסמיה

תחנה 1: מוזיאון נחום גוטמן
נפתח בביקור במוזיאון הקסום השוכן בבית היסטורי בנווה צדק. כאן נראה את יצירותיו המקוריות של גוטמן ונכיר את סיפור חייו המרתק. נתמקד באיוריו המפורסמים לספר "עיר קטנה ואנשים בה מעט", המתאר את תל אביב של שנות ה-20.
תחנה 2: סמטאות נווה צדק 
נצא לסיור בסמטאות הציוריות של נווה צדק, השכונה בה גדל גוטמן כילד. נעצור ליד בית הספר לבנות לווינסקי (היום תיאטרון נחמני), שם לימד גוטמן ציור. נראה את הבתים הקטנים והגינות שתיאר בציוריו ובספריו.
תחנה 3: חוף הים של גוטמן
נצעד לכיוון הים דרך רחוב אלנבי, תוך קריאת קטעים מספרו "בין חולות וכחול שמיים". נגיע לחוף, שם נספר על ציוריו המפורסמים של סירות הדייגים הערביות והנמל הישן. כאן גם המקום לספר על ספרו "שביל קליפות התפוזים" והקשר שלו לייצוא ההדרים.
תחנה 4: כיכר המושבות והמושבה האמריקאית
נעלה צפונה דרך רחוב הירקון לכיכר המושבות. כאן נספר על הפרדסים שהיו באזור ועל תיאוריו של גוטמן את חיי הפרדסנים. נמשיך למושבה האמריקאית, שם נראה בתים היסטוריים שגוטמן צייר.
תחנה 5: בית דיזנגוף (מוזיאון תל אביב הישן)
נגיע לבית דיזנגוף ההיסטורי, שם הוכרזה העצמאות. גוטמן צייר את האירוע ואת דמותו של מאיר דיזנגוף, ראש העיר הראשון. נספר על הקשר המיוחד בין השניים.
תחנה 6: גן מאיר
נסיים בגן מאיר, שם ניצב פסל "נער עם חליל" של גוטמן. זה המקום לספר על אהבתו לילדי תל אביב ועל ספרי הילדים האהובים שכתב ואייר.
דגשים מיוחדים בסיור:
– נקרא קטעים נבחרים מספריו של גוטמן
– נשווה את המראות של היום לציוריו ההיסטוריים
– נספר סיפורים על דמויות ססגוניות מתל אביב של פעם

למי מיועד הטיול:
אוהבי עניין והיסטוריה, אגדות ומיתולוגיה, זמר עברי וארץ ישראל
דרגת קושי:
קלה, סיור עירוני
אורך בק"מ:
כ-2 קילומטר
מחיר:
חינם, מתנה מטיולים ואגדות, רק אל תשכחו לתת טיפ יפה וחגיגי למדריך :)
מה נדרש:
מצב בריאותי טוב וחיוך גדול
מדריך:
מורה הדרך אריה מצוות טיולים ואגדות
הגעה עצמית:
הטיול הינו בהגעה עצמית, נקודת מפגש תשלח לנרשמים יום לפני הטיול. הטיול מתחיל בשעה 10:00 ונמשך כשעתיים פלוס

להרשמה:

דמי ביטול:

הערות:

  • בהרשמתכם לטיול אתם מצהירים כי מצב בריאותכם תקין – מחובתכם לדווח על כל בעיה בריאותית
  • המסלול נתון לשינויים על פי החלטת המדריך בשטח
  •  קיום הטיול מותנה במינימום משתתפים
למי מיועד הטיול:
אוהבי עניין והיסטוריה, אגדות ומיתולוגיה, זמר עברי וארץ ישראל
דרגת קושי:
קלה, סיור עירוני
אורך בק"מ:
כ-2 קילומטר
מחיר:
חינם, מתנה מטיולים ואגדות, רק אל תשכחו לתת טיפ יפה וחגיגי למדריך :)
מה נדרש:
מצב בריאותי טוב וחיוך גדול
מדריך:
מורה הדרך אריה מצוות טיולים ואגדות
הגעה עצמית:
הטיול הינו בהגעה עצמית, נקודת מפגש תשלח לנרשמים יום לפני הטיול. הטיול מתחיל בשעה 10:00 ונמשך כשעתיים פלוס