6-12 מרץ 2023: טיול הרפתקאות לפלנד בשלג – עם ריקי

6-12/3/23: לפלנד טיול גיאוגרפי
עם ריקי 050-8649601

 

לפלנד אינה מדינה, אלא חבל ארץ, בעלת תרבות ומסורת ייחודיים, המשתרעת על שטחן הצפוני של ארבע מדינות בצפון אירופה: נורבגיה, שבדיה, פינלנד ורוסיה. זו ארצם של נילס הולגרסון ואלה קרי, ארץ קפואה של חורף, שלג וזוהר צפוני.

האמת היא שלפלנד היא הרבה מעבר, לפלנד היא חלק מהיער הכי גדול בעולם ואפשר לחוות חורף קפוא אבל גם קיץ ירוק.. בלפלנד תמצאו את אוכלוסיית הטורפים המרשימה באירופה ועוד מגוון של בעלי חיים.

הנופים של לפלנד מגוונים ומרשימים, מיערות אין סופיים ואגמים עצומים, לרכס הרים נישא ועד לפיורדים המרשימים בעולם

השלג הפיני מזמן שפע של חוויות, עם מגוון חוויות טיול ייחודיות כולל ספארי על גבי אופנועי שלג  פעמיים במהלך הטיול!! רכיבה על גבי מזחלות כלבים ואיילי הצפון, ביקור בטירת הקרח, צפייה באורות הצפון, שייט בשוברת קרח עם שחייה (!), פארק חיות הבר, ספארי לילה, ספא פיני בשלג ועוד אטרקציות רבות במהלך הטיול.

התכנית מחולקת ל3 לילות בלואסטו ו-3 לילות ברובניימי המסלול הבלעדי, המיוחד מאפשר שלל הרפתקאות מאתגרות וחוויית חיים אחרת.

תוכנית הטיול:
יום 1/ ת"א - רובניימי - סאריסלקה "צפון לפלנד"

מפגש קבוצה בנתב״ג וטיסה ישירה לרובניימיבירת לפלנד הפינית. בדרכנו למלון נעצור להצטייד בביגוד טרמי מלא ( אוברול , נעליים כפפות וכו׳ ) שישמש אותנו במהלך כל ימי הטיול. לאחר התארגנות קצרה נצא למסע רגלי קצר וחוויתי בתוך יער קסום עוטה לבן היישר מהאגדות ,הזדמנות טובה לחוש את נפלאות הטבע בלפלנד , נשתה משקה חם טיפוסי והתענג על סיפורים מהתרבות הפינית.

בסיום הטיול נמשיך בנסיעתנו צפונה לסאריסלקה כ-30 ק"מ מאיבלו , כ-250 ק"מ מהחוג הארקטי.  זהו מושבם של הסאמים, הנקראים גם לאפים המאכלסים את האזור סביב אגם אינארי.הם דוברים את השפה הסאמי אינארית (Aanaar), השייכת לשפות הסאמיות המזרחיות. בפינלנד יש כ-700-900 סאמים אינאריים אתניים, מתוכם כ-300-400 דוברים סאמית אינארית.

זהו אחד המרכזים הגדולים של הסאמים בפינלנד ולכן מושב הפרלמנט שלהם נמצא שם. זהו גם המקום בו הסיכוי הטוב ביותר לראות את הזוהר הצפוני.

בהגעה  ארוחת ערב ולינה במלון .

יום 2/ ספארי אופנועי שלג -דייג בנהר הקפוא

לאחר ארוחת הבוקר נצא לספארי אתגרי באופנועי שלג בנהרות קפואים , יערות עטויי שלג , נופים עוצרי נשימה..

נעשה הפסקה לארוחת צהריים בבקתה אופיינית ונלמד להכיר את שיטות הדייג בנהרות הקפואים .
בסיום חזרה למלוננו לארוחת ערב ולינה.

יום 3/ מזחלות כלבי האסקי – ספארי איילים – טיול לילה עם נעלי שלג והזוהר הצפוני

יום מאוד חוויתי ועוצמתי לפנינו , נתחיל בביקור בחוות כלבי האסקי , שם נלמד לנהוג במזחלת הכלבים כמו הילידים הסאמים , נצא לספארי מזחלות כלבים ביערות הקסומים ואחר כך נלמד אודות מלאכת גידול הכלבים הייחודיים הללו השורדים בתנאי קור בלתי רגילים ואף פנאי לבלות בקרבם וללטפם , נמשיך בנסיעה לחוות איילים , שם נלמד להכיר את אייל הצפון המשמש את כל צרכיהם של הילידים הסאמים , נהנה מרכיבה על מזחלת איילים , נאכל ארוחת צהריים קלילה ונחזור למלון .

לאחר ארוחת הערב נצא לטיול לילי בנעלי שלג , נלמד ללכת עם הנעליים המיוחדות הללו המשמשות את התושבים המקומיים וליהנות מחוויה יוצאת דופן במסע רגלי ביער מושלג ואם יתמזל מזלנו נוכל לצפות בתופעת הזוהר הצפוני.

יום 4/ גן חיות ארקטי בעיירה רנואה – מוזיאון הארקטיקום – קרטינג בלילה

היום נלמד להכיר את עולם החי בחוג הארקטי , זהו פארק חיות הבר הצפוני ביותר בעולם שם מצויים כ-250 פרטים
מתוכם 50 בעלי חיים טיפוסיים החיים בחוג הארקטי ובראשם דב הקוטב . נטייל בפארק המדהים , נאכל ארוחת צהריים ונבקר בחנות המפעל של חברת השוקולד הפינית המפורסמת FAZER.

נמשיך למוזיאון הנודע ״ארקטיקום״ זהו המוזיאון המיוחד במינו בעולם המתעד את אורח החיים של הילידים הסאמים, התרבות, הפולקלור המקומי ותופעות הטבע הייחודיות בחוג הארקטי , הזדמנות יוצאת דופן להכיר את המוזיאון המדהים.

לעת ערב נצא למסע חוויתי בנהיגה ברכבי קרטינג על משטח קרח , נחזור למלון לארוחת ערב ולינה.

יום 5/ קמי – אופנוע שלג לשוברת הקרח SAMPO - טירת הקרח

לאחר ארוחת בוקר מוקדמת נצא בנסיעה דרום מערבה לעיר הנמל KEMI השוכנת במפרץ הבוטני , לאחר קבלת ציוד נעלה על אופנועי שלג לשוברת הקרח המיתולוגית שהוכשרה למטרות תיירות בלבד , נלמד להכיר את הספינה המיוחדת והיכולות המופגנות שלה לבקוע את הקרח וליצור נתיב שייט בטוח בים הקפוא , במהלך השייט תהיה לנו הזדמנות לשחות בים הקפוא באמצעות חליפת ציפה מיוחדת , חוויה של פעם בחיים.

בתום השייט בנסיעה קצרה נגיע לטירת הקרח הנבנית מחדש מידי שנה בטכניקות מיוחדות , בטירה יש בר , כנסייה , חדרי שינה מעוצבים בקרח,חוויה מיוחדת במינה.

נאכל ארוחת צהריים וניסע לרובניימי בשעות הערב.
לינה וארוחת ערב במלון סנטה קלאוס.

יום 6/ המפלים הקפואים KOROUOMA FALLS

יום מיוחד לפנינו באחת השמורות המיוחדות בפינלנד , שמורת הטבע קורואמה , בנסיעה לכיוון דרום מזרח ( הגבול הרוסי ) נגיע לשמורת הטבע ובמסע רגלי מענג נצפה בתופעה מאוד ייחודית של מפלים קפואים בשלל צבעים ופיגמנטים , ארוחת צהריים בסגנון בר ביקיו בלב היער תמתין לנו.

בסיום הביקור נחזור למלוננו ברובניימי לארוחת ערב ולינה.

יום 7/ הכפר של סנטה קלאוס- וטיסה חזרה ארצה

בשעות הבוקר נבקר בכפר של סנטה קלאוס – אחד האתרים המפורסמים לכל ילדי העולם הכפר הצבעוני והמקושט ממנו על פי האגדה יוצא סנטה קלאוס מדי שנה חדשה כדי לחלק מתנות לילדי העולם. במסגרת הביקור בכפר נחצה ונצטלם על קו החוג הארקטי המפורסם.
בסיום הביקור נמשיך לשדה התעופה לקראת הטיסה לארץ, עמוסי חוויות ורשמים מטיול של פעם בחיים!

מלון:

לואוסטו – 3 לילות במלון LUOSTOTUNTURI כולל שימוש חופשי בספא

רובניימי – 3 לילות במלון  סנטה קלאוס

פנסיון מלא כולל:

ארוחת בוקר בסגנון מזנון מידי יום

ארוחות צהריים קלות  + ארוחה אחת בסגנון ברביקיו בטבע

ארוחות ערב במלונות בסגנון מזנון מידי יום

טיסות:

טיסות ישירות תל אביב – רובניימי – תל אביב
ת"א רובניימי  LY5371 המראה 04:00 נחיתה 10:05
רובניימי ת"א  LY5372 המראה 11:25 נחיתה 16:50
פרטי הטיסה ושעות הטיסה כפוף לשינויים של חברת התעופה
הטיסה לרובניימי הינה כ-6 שעות וכוללת כיבוד קל במהלך הטיסה

מחיר:

מחיר 2955 יורו עד 6 תשלומים כולל הכל !

תוספת לחדר יחיד 750 יורו!

מחיר כולל:

מלונות
סאריסלקה -3 לילות במלון SAARISELKA TUNTURI
רובניימי – 3 לילות במלון סנטה קלאוס במרכז העיר

כלכלה

פנסיון מלא כולל:

ארוחת בוקר בסגנון מזנון מידי יום

ארוחות צהריים קלות  + ארוחה אחת בסגנון ברביקיו בטבע

ארוחות ערב במלונות בסגנון מזנון מידי יום

תחבורה

אוטובוס תיירים מהטובים שיש ממוזג/מחומם

הדרכה

מדריכי טיולים ישראלים מנוסים באזור הטיול.

כללי

ציוד ארקטי במהלך הטיול – חליפת שלג – נעליים – כפפות

נהיגה באופנוע שלג כולל ציוד מתאים וקסדה (2 נוסעים לאופנוע)

כניסות לאתרים:

* ביקור בחוות כלבי האסקי כולל נהיגה עצמית על מזחלות רתומות לכלבים
* ביקור בחוות איילי הצפון כולל רכיבה קצרה על מזחלות שלג
* סיור לילה עם נעלי שלג
* אופנועי שלג לאוניית שוברת הקרח – SAMPO
* ביקור בשוברת הקרח SAMPO כולל שחייה + ביקור בטירת הקרח כולל ארוחת צהריים
* שחייה בים הקפוא כולל ביגוד מתאים
* פארק חיות הבר בעיירה רנואה RANUA
* הכפר של סנטה קלאוס
* שמורת קורואמה  KOROUOMA FALLS המפלים הקפואים כולל ארוחת צהריים BBQ
* ספארי אופנועי שלג – נהיגה עצמית כולל ציוד + קסדה
* דייג בנהר הקפוא
* נהיגה על מכוניות קארטינג – מכוניות מרוץ על קרח – נהיגה עצמית כולל ציוד
* מוזיאון הארקטיקום
* סיור ברובניימי
* ביקור בסאריסלקה – איבלו והאזור..
מחיר אינו כולל:

מיסים : כל תוספת במסי הנמל ובמחיר הדלק שיתווספו למחיר לאחר ה- 01/08/22 ומיסים שישולמו במזומן בחלק משדות התעופה  תחול על הלקוח.

ביטוח:

ביטוח נסיעות, רפואי ומטען *מומלץ ביטוח מורחב הכוללת גם סעיף קורונה ניתן לקנות דרך משרדנו
ביטוח אופנועי השלג – השתתפות עצמית סך של עד 1000 יורו – אנו ממליצים להוסיף 35 יורו ולבטל את ההשתתפות העצמית (לנהג בלבד)

הוצאות אישיות:

הוצאות בעלות אופי אישי לרבות תוספת לחדר ליחיד:

  • תוספת לחדר ליחיד 6 לילות 750 €
  • תוספת לאדם יחיד (במקום זוג) באופנוע שלג €110 לאדם
  • הנחה לאדם שלישי מעל גיל 12 בחדר €150
  • הנחה לילד מתחת לגיל 12 בחדר הורים €300
הערות:

טיולים בתקופת הקורונה-

במקרה של התפרצות קורונה לפני היציאה בידוד או הידבקות ניתן לבטל 48 שעות לפני הטיול ולקבל החזר כספי למעט $47 דמי טיפול וזאת בתנאי שיש ביטוח רפואי.:

יובהר ויודגש כי כל עוד מדינת היעד מקבלת תיירים ומתקיימות טיסות למדינת היעד, הטיולים ייצאו כסדרם.  דמי הביטול יהיו תקפים גם במקרים בהם הנוסע יחלה בקורונה ו/או תחול עליו חובת בידוד וכן גם במקרים בהם תהא חובת בידוד לנכנסים לישראל, ו"משבר הקורונה" לא יהווה עילה לפטור מדמי ביטול.

על הנוסע חלה חובה להצטייד (מוקדם ככל הניתן) על חשבונו, בפוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל, הכוללת גם סעיף קורונה. סעיף זה הוא חובה.

עדכונים והנחיות סופיות בנוגע לדרישות יציאה וכניסה לישראל יעודכנו לקראת היציאה לטיול.

ביטולים:

דמי הביטול לטיולים גיאוגרפיים לאיסלנד, לפלנד, דרום אמריקה, מרכז אמריקה, דרום אפריקה, ניו זילנד ויפן:
• ביטול הטיול מכל סיבה שהיא ממועד ההרשמה ועד 89 ימי עבודה מלאים לפני היציאה לטיול יחוייבו בדמי טיפול ע"ס  47 $ למטייל.
• דמי הביטול ממועד ההרשמה ועד 90 ימי עבודה מלאים לפני היציאה לטיול: $250 למטייל.
• דמי הביטול מ- 89 ימי עבודה ועד 60 ימי עבודה לפני היציאה לטיול: 30% ממחיר הטיול למטייל.
• דמי הביטול מ- 59 ימי עבודה ועד 45 ימי עבודה לפני היציאה לטיול: 40% ממחיר הטיול למטייל.
• דמי הביטול מ- 44 ימי עבודה ועד 20 ימי עבודה לפני היציאה לטיול: 50% ממחיר הטיול למטייל.
• דמי הביטול מ- 19 ימי עבודה ועד מועד יציאת הטיול: 100% ממחיר הטיול למטייל